knjizara.com
Crveni krovovi

Nedeljka Bjelanović (autor)

Crveni krovovi
943 din
Stara cena: 1210 din
U korpu

Roman Nede Bjelanović Crveni krovovi napisan je iz perspektive mlade žene koja je studentkinja Filološkog fakulteta u Beogradu. Vreme dešavanja je 2008. godina. Događaj koji priču otvara je napad na Brankovom mostu. Naoružan nožem, devojku presreće jedan mladić, ali priča ima neočekivan rasplet.
Naratorka poseduje pronicljiv, humorni pogled na svet koji je očito nasledila od svojih ženskih predaka. Ta sposobnost da se sagleda vlastita, nestvarno teška sudbina, da se ona ponovo proživi kroz priču i tako se istovremeno od nje distancira, jeste ono što predstavlja osnovni kvalitet ovog romana.
Neda Bjelanovi

ć je napisala uverljivu, emotivno zadivljujuću, na trenutke duboko dirljivu, autentičnu priču – autentičnu u svojoj srži, priču posvećenu Gradu, detinjstvu u netaknutoj porodici i nezaboravnoj ranoj ljubavi iz detinjstva. Ona je ponajviše autentična stoga što se vidi jasna težnja da se da u tom naporu oblikovanja ratovi devedesetih ostave iza sebe, ali je jasno i da naratorka ni njeni junaci nisu ljuti, nisu kivni, nisu zlopamtila.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Arhipelag; 2024; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 219 str.; 978-86-523-0429-5;