knjizara.com
Favela - nepoznati svet

Marselo Santos (autor)

Favela - nepoznati svet
897 din
U korpu

„Favela, nepoznati svet“ je knjiga koja na najzanimljiviji način razotkriva skriveni svet Rio de Žaneira, kroz personaže i događaje koji se odvijaju u njegovim favelama. Autor Marselo Santos Meštre, obogativši ovu priču istanim detaljima i suštinskim momentima, prepričava svoj život kao dečaka koji je odrastao u jednoj od ovih siromašnih i opasnih oblasti.

Iako se radi o životu malog Selia, dečka crne puti koji živi u faveli, ova knjiga nije samo još jedna priča o siromaštvu i preprekamama sa kojima se suočavaju deca u takvim uslovima. Seliova vera u neizbež

nost dečje smrti svakodnevno mu oblikuje ponašanje i odnose s okolinom, stvarajući napetu i zastrašujuću atmosferu. Knjiga nam omotava ovaj svet, prikazujući nam ga kroz Seliove oči i srce.

Autor Marselo Santos Meštre, brazilski meštre kapojre, uputio se u duboku analizu svojih iskustava i života u faveli, i to sa izuzetnim stilom i narativnom mastarijom. Njegova knjiga duboko zaslužuje pohvale i predstavlja značajan prilog književnosti koja istražuje život i strav u ovim sredinama.

Biografija Marsela Santosa Meštre je takođe intrigantna, pokažujući nam njegovu predanost i doprinos u popularizaciji brazilske kulture i kapojre širom sveta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hispanoameričke književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: 4SE; 2021; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 291 str.; 978-86-81032-20-6;