knjizara.com
Figurina

Viktorija Hislop (autor)

Figurina
1077 din
Stara cena: 1399 din
U korpu

Od svih drevnih umetnina nijedna ne zaokuplja pažnju koliko zagonetne figurine iz bronzanog doba, koje svojom tajanstvenošću privlače kako kolekcionare tako i pljačkaše.

Kada Helena nasledi stan majčinih roditelja u Atini, preplave je sećanja na vreme koje je u njemu provela kao dete. Čisteći stan, ona ne samo da otkriva brojne vredne antikvitete već polako postaje svesna i brutalne prošlosti sopstvenog dede, generala u diktatorskom režimu koji je vla­dao Grčkom. Ta saznanja dovode je u ličnu krizu koja zahteva odgovore. Tražeći ih na u

skim ulicama Atine i među njenim širokogrudim stanovnicima, kao i na crnoj berzi umetnina, Helena će pokušati da pronađe iskupljenje za neke od dedinih postupaka, ali i pomirenje s narušenom slikom sopstvene porodice, kao i novo značenje reči „dom”.

Viktorija Hislop u svom novom, briljantnom romanu otvara nam vrata ka jednom do sada nepoznatom delu grčke kulture i senzibiliteta.

„Beskompromisna priča od koje zastaje dah. Figurina će vas oduševiti.” – The Mirror

„Viktorija Hislop majstorski vodi čitaoce na putovanje kroz sasvim opipljiv i senzualan svet.” – Independent

„Porodična drama, pitanja bez odgovora, izdajstva i romansa na letnjoj pozornici očaravajuće Grčke. Majstorsko delo.”– Daily Express

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost , Engleski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 460 str.; 978-86-300-0412-4;