knjizara.com
Ja sam to čudovište koje vam se obraća

Pol B. Presijado (autor)

Ja sam to čudovište koje vam se obraća
561 din
Stara cena: 660 din
U korpu

U novembru 2019. godine, filozof Pol Presijado je pokušao da održi predavanje pred Školom frojdovskog usmerenja u Parizu. Bio je sprečen da iznese tekst u celini, te je tek naknadno došlo do objavljivanja integralne verzije, koja je sada pred vama.


Podcrtavanjem jaza između aktuelne, kvir misli, spremne da promišlja transformaciju i nebinarna stanja, i jednovekovne tradicije diskursa i praksi psihoanalize, kao i njenih pojmova koji su oblikovali humanističko razmišljanje u savremenom svetu, Presijado ulazi u sukob u kom je potrebna ispovest, u kome njegovo lično iskustvo svedoči o novim istinama, ali takođe, on skup suočava i sa istorijom razumevanja roda, sa tehnologijama roda i razlike, sa životom kojim biće živi ako se usudi da ne poštuje forme propisane institucijama – životom monstruma. Tekst održava vezu sa Kafkinom pričom »Izveštaj jednoj akademiji«.

Presijado poziva na zajedničko stvaranje nove epistemologije, kojom bi se podržala mnogostrukost oblika života, sa ciljem da telo više ne bude svedeno na svoju reproduktivnu silu, već da, izbavljeno iz stega heteropatrijahalnog i kolonijalnog nasilja, konačno teži slobodi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Seksualnost , Studije roda , Rodna ravnopravnost
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Fakultet za medije i komunikacije - Univerzitet Singidunum; 2024; Broširani povez; latinica; 22 cm; 72 str.; 978-86-81042-99-1;