knjizara.com
Klimatska psihologija : pitanje života i smrti

Vendi Holvej (autor)

Klimatska psihologija : pitanje života i smrti
1320 din
Stara cena: 1650 din
U korpu

Klimatska kriza nije samo ekološki, već i duboko psihološki problem koji ima brojne uzročnike. Klimatska psihologija nudi sveobuhvatno razumevanje psiholoških i kulturnih dimenzija klimatskih promena iz interdisciplinarne perspektive. Kroz slikovitu i pronicljivu analizu, knjiga naglašava da suočavanje sa klimatskim promenama nije samo pitanje tehnološke inovacije ili reforme politika i zakona, već da ono zahteva duboku promenu odnosa čoveka prema okruženju. Prevazilaž

enje lične nelagode pred ovom temom, kao i razumevanje psiholoških mehanizama koji stoje iza poricanja problema, apatije i nihilizma, omogućavaju da se preduzmu zajednički koraci ka ekološkom isceljenju i održivosti.
Knjiga je namenjena onima koji se bave mentalnim zdravljem, socijalnom zaštitom i ekološkim aktivizmom, ali i svima zabrinutim zbog klimatske krize i željnim da razumeju njen dublji kontekst. Preispitujući ulogu psihologije i psihoterapije u suočavanju sa realnošću klimatskog delovanja, ispitujući kulturne dimenzije klimatske krize, analizirajući kako se putevi moći i kapitala ukrštaju sa individualnim načinima suočavanja sa krizom i baveći se duboko ukorenjenim psihološkim odbranama i kulturnim narativima koji sprečavaju klimatsku akciju, autori pružaju put ka ekološki prilagođenijem i psihološki zdravijem društvu. Klimatska psihologija je pravovremeni poziv na akciju koji motiviše čitaoce da prihvate povezaniji i saosećajniji pogled na svet.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Klimatske promene
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Clio; 2024; Broširani povez; latinica; 23 cm; 163 str.; 978-86-7102-722-9;