knjizara.com
Kučka

Pilar Kintana (autor)

Kučka
801 din
Stara cena: 990 din
U korpu

"U džungli, snovi i košmari koegzistiraju.
Na nimalo idiličnoj kolumbijskoj obali Pacifika, Damaris živi sa svojim mužem Roheliom. U ovom uglu planete život podrazumeva neprestanu borbu s brutalnim silama prirode, a snovi se prepliću s noćnim morama. Bez dece u dobi kad se žene suše, Damaris usvaja žensko štene. Međutim, ovaj čin donosi u njen dom više od očekivanog.
Lepota i strah žive jedno uz drugo u ovom potresnom istraživanju mnogih značenja majčinstva i ljubavi. Ovaj kratki roman provokativnog naslova govori o zverstvu i materinstvu, neumoljivoj prirodi pacifičke obale, usamljenosti i surovosti u nama.
U džungli, čovek

je zarobljenik svojih želja i nagona, intenzivno suočen sa svojom senkom. Zastrašujuća i agresivna, džungla je jedno prilično ružno mesto na kojem su isekli drveće da bi postavili žice za struju, a litica s koje su životinje bačene u more nije jedini ponor u koji se upada. Neprijateljska i prema čoveku i prema životinji – da biste preživeli, morate raskrčiti put mačetom.
Kintana proširuje pozicije, glasove i subjektivnosti iz kojih se oslikavaju i pripovedaju svakodnevni život, ženskost i majčinstvo, a dotiče se i društvenih i rasnih pitanja.
Kučka je roman o istinskom nasilju. Pilar Kintana otkriva rane koje nismo znali da imamo, pokazuje nam njihovu lepotu, a zatim baca šaku soli u njih."

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 86 str.; 978-86-6457-549-2;