knjizara.com
Mač Kaigena

M. L. Vang (autor)

Mač Kaigena
1385 din
Stara cena: 1799 din
U korpu

BOLJA JE BRZA SMRT U RATU NEGO SPORE GODINE RĐANJA U MIRU

Ratnici poluostrva Kusanagi, koji magijom kontrolišu more i stvaraju sečiva od leda, stotinama godina štite Kaigensko carstvo od neprijatelja. Njihov život u potpunosti je uslovljen tradicijom i društvenim očekivanjima. Četrnaestogodišnji Mamoru, član legendarnog klana Macuda, od rođenja zna da mu je sudbina da ovlada porodičnim stilom borbe kako bi branio otadžbinu. Njegova majka Misaki, rešena da bude smerna supruga, sakrila je svoj mač i burnu prošlost ratnice, kakva je bila u zemlji s druge strane okeana.

Kaigenu preti opasnost. Naizgled uobiča

jene okolnosti kriju prve naznake invazije, a dolazak jednog stranca ruši sve što Mamoru zna o životu, dužnosti i svojoj domovini. I kada se svet oko njih neočekivano i nasilno izmeni, Misaki i Mamoru moraće da preuzmu odgovornost za sudbinu carstva. Pitanje je samo da li će njihova porodica to preživeti.

Mešanjem naučne i epske fantastike s dalekoistočnim borilačkim veštinama, magijom i porodičnim sagama, Mač Kaigena jedinstven je u svetu fantastike – savršen spoj akcije i drame, visokih uloga i ličnih tragedija kakav se retko viđa.

„Kompleksan, intrigantan i sasvim originalan roman.“ – Kirkus Review

„Mač Kaigena jedna je od najnapetijih knjiga koje sam ikada pročitao... Ako ste ljubitelji azijske fantastike, obavezno je pročitajte. Ako ste ljubitelji vojne fantastike, obavezno je pročitajte. Ako ste ljubitelji epske fantastike, obavezno je pročitajte.“ – Novel Nations

„Apsolutna preporuka.“ – Mark Lorens

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 623 str.; 978-86-300-3934-8;