knjizara.com
Njim samim: zapisi iz života

Zoran Radmilović (autor)

Njim samim: zapisi iz života
841 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Ova knjiga donosi zapise Zorana Radmilovića, legendarnog glumca i umetnika, koje je pisao kroz godine u tišini i gotovo tajnosti, beležeći svoje misli i doživljaje, a koju je obradio i priredio Dušan Prelević. Kroz ove stranice, čitalac će otkriti skriveni svet Zorana Radmilovića, čoveka koji je živeo sa strašću i punim srcem.
Njegovi zapisi otvaraju vrata njegove duše, nudeći nam nasleđe za sve one koji se bore da razumeju sebe i druge. Upoznaćemo nepoznatog Zorana, toliko bliskog da se čini da je i dalje tu sa nama.
Ova knjiga pruža uvid u čoveka koji je uvek nosio nešto više u sebi, stalno iznenađujući svojim mislima i delima. Njegove reči, želje i us

putni komentari, bilo da su tužni ili veseli, ostavljaju neizbrisiv trag, i iznova će vas inspirisati i dirnuti.
– – –
Pred nama su pisanija koje je junak naših umetničkih i čaršijskih dana sačinio u polutajnosti, protoku života, onako zdušno kako je i trošio život. Ova knjiga sačinjena je od usputnih zapisa, čini se poput odškrinutih vrata duše Zorana Radmilovića. Ostavština svima koji ne razumeju sebe, ne shvataju druge. Upoznaćemo retkog Zorana. Nepoznatog. Toliko bliskog da mi se čini da nije ni otišao. A i gde bi? Šta bi mi bez njega.
Dušan Prelević Prele

Da, Zoran Radmilović je durljivi filozof sredine, mudar, zamišljen, čak i kada mu osmeh pun razumevanja traje na licu. Naravno, sve je to pogled na znanog i neznanog Zorana, čoveka pored koga uvek imate utisak da još mnogo toga u sebi nosi, koji stalno iznenađuje nečim novim i neizvesnim, nekom sitnicom ili krupnicom: dobro napisanom rečju tužnim povodom, nekom neobičnom željom kada izgleda da želja više nema, nekim setnim komentarom kada je oko sega sve tako veselo i frivolno.
Jovan Ćirilov

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Glumci
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Ključ izdavaštvo; 2024; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 111 str.; 978-86-82198-21-5;