knjizara.com
Ovaj drugi raj

Pol Harding (autor)

Ovaj drugi raj
799 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Svaki život je sveobuhvatan, svaki je poseban, svaki je neprocenjiv, i svaki je manji od senkine senke, poštovan ili prezren, slavljen ili mučan, zapamćen ili potpuno zaboravljen.

Roman dobitnika Pulicerove nagrade, nadahnut istinitom pričom o nekad rasno integrisanom ostrvu Malaga, nedaleko od obala Mejna.

Hiljadu sedamsto devedeset druge, bivši rob Bendžamin Hani i njegova žena Pejšens, Irkinja, otkrili su ostrvo gde su mogli da žive zajedno. Više od s

to godina kasnije, potomci Hanijevih su ostali tamo, uz ekscentričnu, raznoliku grupu suseda: dve sestre koje gaje tri indijanska siročeta; Teofilus i Kendas Lark i njihovi potomci koji izlaze noću; proročki Zakari Hend to God Proverbs, veteran iz građanskog rata koji urezuje biblijske prizore u šuplje stablo. Zatim dolazi upad „civilizacije”: eugenički nastrojeni državni zvaničnici odlučni da „očiste” ostrvo i misionar učitelj koji bira jednog svetloputog dečaka koga će spasti. Ostali će završiti u državnim institucijama ili će se suočiti s vodom u novoj Nojevoj arki.

Ova knjiga, puna lirskih detalja i snage, istražuje nade i snove i otpornost onih koji su smatrali da ne pripadaju svetu surovo netolerantnom prema različitostima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2024; Broširani povez; latinica; 20 cm; 223 str.; 978-86-6152-234-5;