knjizara.com
Princ nesreće

Milan Bogojević (autor)

Princ nesreće
891 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Princ nesreće – istina o životu Đorđa Karađorđevića

U knjizi koja je pred vama, memoari princa Đorđa korišćeni su kao relevantan izvor samo za delove koji obrađuju rano detinjstvo i školovanje, smatrajući da tu ne postoje istorijska odstupanja koja mogu da nanesu veliku štetu poduhvatu otkrivanja istine o životu princa Đorđa. U svim kasnijim periodima memoari služe samo da se uporede unakrsno neki događaji sa drugim izvorima, dođe do istine i često ukaže na neistine iznete u Istini o mom životu.

Možda najveći značaj ove knjige jeste otkrivanje velikog broja dokumenata, koji na svetlo iznose totalno drugačijeg princa Đorđa. I potvrdu da je istina uvek dal

eko složenija od prvog utiska. Princ Đorđe Karađorđević je, iznenađujuće, održavao tajnu vezu sa komunističkom partijom, čija su načela bila suprotna tradicionalnom kraljevskom poretku.

Ova knjiga će vas povesti dublje u srž ove misteriozne veze, razotkrivajući detalje o susretima i pregovorima koji su se odvijali u tajnosti. Istražio sam razloge zbog kojih je princ Đorđe odlučio da stupi u kontakt sa komunistima i kako je ta veza uticala na njegov život i sudbinu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Karađorđevići
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2024; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 187 str.; 978-86-515-2289-8;