knjizara.com
Psihološke intervencije u krizi

Nikola M. Petrović (autor)

Psihološke intervencije u krizi
1650 din
U korpu

Knjiga „Psihološke intervencije u krizi” kolege Nikole Petrovića predstavlja vredan i važan resurs za našu kako stučnu javnost i zajednicu koja se i teorijski ali i kroz praksu bavi pomaganjem ljudima u različitim kriznim i traumatskim stanjima, tako i za širu javnost, a posebno uzimajući u obzir sve kolektivne krize kroz koje smo kao društvo zadnjih tridesetak godina prošli i još uvek prolazimo.
Prof. dr Tamara Klikovac

Dr Nikola M. Petrović uspešno je sačinio sažetu, a ipak sveobuhvatnu sintezu empirijski potkrepljenih naučnih i praktičnih saznanja iz ove oblasti psihologije, prateći njene savremene trendove i dajući svoj originalni autorski doprinos. Tekst ima jasnu strukt

uru, a stil pisanja omogućava čitaocu lako praćenje prezentovanih sadržaja. To predstavlja možda i najveću vrednost ove knjige, jer je čini pristupačnom ne samo psiholozima ili studentima psihologije, već i širem čitalačkom auditorijumu, bez obzira na nivo obrazovanja ili zanimanje.
Prof. dr Ana Genc

Kroz tri tematske celine, autor na jasan, pregledan i sistematičan način upoznaje čitaoce sa pojmovnim određenjem krize i kriznih intervencija, specifičnostima intervenisanja u zavisnosti od vrste krize, te raznim etičkim načelima i dilemama koje se pri tom mogu javiti. Ono što izdvaja ovu monografiju jeste nuđenje novog konceptualnog okvira kriznih intervencija – opsežni model kriznog intervenisanja koji u 12 koraka predstavlja integraciju onoga što je do sada rečeno u drugim modelima intervencija u krizi dostupnih u literarturi.
Doc. dr Damjana Dimitrijević

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Menrtalno zdravlje
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Centar za primenjenu psihologiju; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 182 str.; 978-86-89377-59-0;