knjizara.com
Rečnik biznisa i ekonomije : englesko-srpski i srpsko-engleski

Branko Ž. Ljutić (autor)

Rečnik biznisa i ekonomije : englesko-srpski i srpsko-engleski
2990 din
U korpu

Opsežan, autoritativan i praktični rečnik vam pomaže da razumete i shvatite značenje više od 4600 uobičajenih termina i sve više visoko standardizovanih termina u savremenom poslovanju. Pokriva brojne oblasti modernog poslovanja, menadžmenta i ekonomije (marketing, organizaciono ponašanje, poslovnu strategiju, finansijsko odlučivanje, pravo i poreze, suzbijanje pranja novca, ekologiju, korporativno upravljanje i korporativnu društvenu odgovornost, bankarstvo, finansije, fiskalnu ekonomiju…).
Rečnik je napisan sa naglaskom na brzom shvatanju konteksta bez upotrebe tehnički nepotrebnog žargona. Svaki termin je

detaljno i obuhvatno objašnjen sa ciljem razumevanja kontekstualnog značenja i upotrebe u praksi. Zasnovan je na uobičajenoj upotrebi koju praktikuju profesionalci ovih oblasti u svetu, posebno u SAD, i zemljama koje se ugledaju i slede takvu praksu i regulativu.
Rečnik predstavlja rezultat višedecenijskog rada autora. Zasnovan je na pitanjima i povratnim informacijama, izvornoj literaturi i regulativi, odnosno aspektima usaglašenosti u praksi vodećih regulatornih sistema u oblastima biznisa i ekonomije.
Rečnik je koristan za nove pripadnike profesije u biznisu, finansijama, bankarstvu, računovodstvu i reviziji. Uključuje najpopularnije termine koje koriste investitori i preduzetnici. Pokriva i terminologiju koja je uvedena u tekućoj finansijskoj krizi. Sa abecednim redom omogućava brzo i lako pronalaženje onoga što tražite.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Englesko-srpski rečnici , Srpsko-engleski rečnici , Engleski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Rečnici

Izdavač: iLearn; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 506 str.; 978-86-80666-22-8;