knjizara.com
Reptil

Arsenije Arsenijević (autor)

Reptil
510 din
Stara cena: 600 din
U korpu

Oca Arsenija poznajemo po mnogim talentima: kao osnivača i člana grupe „Pirg“, dugogodišnjeg starešinu hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Beogradu i glavnog i odgovornog urednika radija „Slovoljubve“. Talenat za pisanje ispoljio je kako kroz prozu (knjige „Severni oganj“ i „Svet prvih ljudi“) tako i kroz poeziju i komponovanje kao autor nekoliko zapaženih kompozicija i tekstova pesama grupe Pirg. Kao aktivni paroh i starešina jednog od centralnih hramova SPC u Beogradu, za preko 20 godina sakupio je bogato životno iskustvo i opitno delanje u životu Crkve.

Zahvaljujući njegovoj inicijativi i blagoslovu blaženopočivšeg Mitropolita crnogorsko-primorskog g.Amfilohija, tadašnjeg Mjesto

bljustitelja patrijarha srpskog, i dan-danas je hram Spasov u centru u Beograda jedina parohijska crkva u kojoj se svakodnevno služi Sveta liturgija, osim u danima kojima se po Tipiku ona ne služi u vreme Velikog posta.

Pripovetka Reptil, kratka po svojoj formi, sadržajna, kao isečak iz života glavnog junaka, čita se u dahu.Pitke rečenice, na momente komedijalnog narativa, ni jednog momenta ne odstupaju od suštine: osvestiti sebe i smisao svog postojanja u ovom svetu. Glavni junak, posmatrajući svoju dramatičnu metamorfozu od čoveka do reptila i nazad, suočava se sa samim sobom, svetom oko sebe i tajanstvenim bićima koja ga okružuju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaće pripovetke
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Čuvari; 2024; Broširani povez; ćirilica; 18 cm; 79 str.; 978-86-80650-46-3;