knjizara.com
Sent Egziperi, poslednji let i druge priče

Hugo Prat (autor)

Sent Egziperi, poslednji let i druge priče
2309 din
Stara cena: 2999 din
U korpu

„Meni se groblja sviđaju... Njihovi čempresi, mir prožet mirisom tamjana, gušteri na zidu pod letnjim suncem...”

Izviđački avion P-38 31. jula 1944. godine vraća se, posle izvršene misije, u bazu na Korzici. Za kormilom se nalazi jedan od najpoznatijih francuskih književnika svih vremena: Antoan de Sent Egziperi. Ali avion i njegov pilot nikad neće stići na cilj.

U sam osvit Drugog svetskog rata, sudbina će razdvojiti dva prijatelja, italijanskog i britanskog pilota, koje povezuje ljubav prema dalekom nebu i jednoj ženi. Samo jedan od njih dvojice dočekaće kraj ove tragične priče.

Drugi svetsk

i rat vodi Morgana, mladog britanskog oficira, u razne krajeve Jadranskog mora. Od Jugoslavije do Venecije, pred njim je mnoštvo tajnih misija. Nadređeni cene Morganov učinak, čak i kad je prinuđen da oduzme život koji je prethodno spasao.

Drugi svetski rat i ljudska tragedija kriju se u svakoj od ovih minijatura Huga Prata. Uz to, reč je o poslednjim stripovima koje je autor potpisao pre nego što je izgubio bitku sa bolešću 1995. godine. U ovim pričama, konačnom zaveštanju i poslednjoj poruci čitaocima, Pratova jedinstvena poetika dodatno dolazi do izražaja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Čarobna knjiga; 2024; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 232 str.; 978-86-300-3892-1;