knjizara.com
Tito povjerljivo i osobno

Boris Rašeta (autor)

Tito povjerljivo i osobno
1998 din
Stara cena: 2530 din
U korpu

Zbog obima knjiga je podeljena na dva dela.

Ko je u stvari bio Tito?
Siromašni dečak koga je sudbina odvela iz bravarske radionice u Sibir, pa nadalje do državničkog trona Jugoslavije?
Svetski moćnik koga su obožavale engleska princeza Margaret i kraljica Elizabeta? Šarmer sa stilom koji se družio s Kenedijevima? Svetski čovek kome je Ričard Barton lično obećao da će ga maestralno odglumiti u Sutjesci ili će se ubiti?
Da li je pravi Tito bio bez jednog prsta, a lažni imao sve? Kako je s Hertom Has uzgajao svinju u Podsredi? Da li je zaista pre rata manikirao nokte i uzimao časove glume kod glumca Dubravka Dujšina? Ko je tajanstven

a žena zbog koje je napustio Hertu par dana pre rođenja sina, da bi dizao ustanak u Srbiji? Zašto je 1937. osnivao Komunističku stranku Hrvatske? Koji su duboki koreni njegovog razlaza s Kočom Popovićem i kako je Srbiju nudio Dobrici Ćosiću, a Borbu Miroslavu Krleži?
Na sva ta pitanja, i mnoga druga, Boris Rašeta je ponudio odgovore u ovoj knjizi, koja pre svega pokušava da reši psihološku tajnu tog čoveka – na koji način je uspeo da prođe kroz život pun iskušenja, a opet da ga živi „radosno”, kako je taj „veseli diktator” rekao Vladi Dedijeru…

U ovoj izuzetno detaljnoj biografiji otrkivamo mnoge aspekte jedne nesvakidašnje ličnosti, kao i spoljne faktore i situacije koje su činile taj jedinstveni životni put i jednako doprinele činjenici da se u istoriji ljudskog roda pojavio baš takav, intrigantan i impresivan lik – Josip Broz Tito.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Jugoslavija , Josip Broz Tito
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: PortaLibris; 2024; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 733 str.; 978-86-7818-868-8;