knjizara.com
Žuto lice

Rebeka F. Kuang (autor)

Žuto lice
879 din
Stara cena: 1099 din
U korpu

Da li knjige koje postanu velike urade to jer su, u nekom trenutku, svi odlucili, bez ikakvog razloga, da ce to biti hit?
Nevine laži. Crni humor. Smrtonosne posledice... Književna senzacija Džuniper Song nije ona za koju se izdaje, nije napisala knjigu koju tvrdi da je napisala, i sigurno nije Amerikanka azijskog porekla... u ovom jezivom i urnebesnom romanu R. F. Kuang, koja je napisala najprodavaniju knjigu s liste Njujork tajmsa.
Književnice Džun Hejvard i Atina Lu trebalo je da budu dve zvezde u usponu. Ali Atina je miljenica publike i kritike. Džun Hejvard je niko i ništa. Ko želi priče o običnim belkinjama, misli Džun.
I kad

Džun prisustvuje slučajnoj smrti, deluje nagonski: ukrade Atinino tek završeno remek-delo, eksperimentalni roman o neopevanom doprinosu kineskih radnika u Prvom svetskom ratu.
Šta će se dogoditi ako Džun prepravi Atinin roman i pošalje ga svom agentu kao svoj rad? Šta će se dogoditi ako dozvoli novom izdavaču da joj promeni ime u Džuniper Song – uz etnički neodređenu fotografiju? Zar taj deo istorije ne zaslužuje da bude ispričan ko god da je pripovedač? To je ono što Džun tvrdi, a lista bestselera se izgleda slaže s njom.
Ali Džun ne može da pobegne od Atinine senke, a dokazi koji se pojavljuju prete da unište Džunin ukradeni uspeh. Dok Džun pokušava da zaštiti svoju tajnu, otkriva koliko je daleko spremna da ide kako bi zadržala ono što misli da joj sleduje.
Napisana u prvom licu, ova knjiga se bavi pitanjima diverziteta, rasizma i kulturnog prisvajanja, kao i pitanjem užasavajuće otuđenosti društvenih medija. Roman R. F. Kuang je aktuelan, britak i veoma citljiv.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2024; Broširani povez; latinica; 20 cm; 295 str.; 978-86-6152-252-9;