knjizara.com
Beli zubi

Zejdi Smit (autor)

Beli zubi
1355 din
Stara cena: 1694 din
U korpu

Bravurozan prvenac Zejdi Smit o odnosu prema nasleđu i multietničkom okruženju, začinjen ironijom i britanskim humorom, s mnoštvom živopisnih likova i situacija koje čitaoce drže u neizvesnosti. Tu su Jehovini svedoci, genetski modifikovan miš, Arapi koji vode irski pab, frizerke u jamajkanskom salonu, eugeničari, pradeda koji možda jeste a možda i nije heroj, aktivisti za prava životinja i islamska fundamentalistička grupa pod nesretnim akronimom KEVIN. Knjiga koju jednako obožavaju i kritičari i čitaoci.
Kada Arči Džo

uns pokuša samoubistvo u svom automobilu u novogodišnje jutro 1975, a u tome ga spreči mesar ljut što mu je blokirao ulaz u mesaru, Arčijev život iz korena se menja. Kasnije tog dana upoznaje prelepu Jamajkanku dvadeset godina mlađu od sebe. Šest nedelja kasnije, bili su venčani.
Time počinje duhovita, pronicljiva i potresna priča o prijateljstvu, ljubavi, ratu, tri kulture i tri porodice kroz tri generacije.
Bravurozan prvenac Zejdi Smit o odnosu prema nasleđu i multietničkom okruženju, začinjen ironijom i britanskim humorom, s obiljem likova i situacija koje čitaoce drže u neizvesnosti, postao je kultni bestseler koji jednako obožavaju i kritičari i čitaoci širom sveta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Booka; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 642 str.; 978-86-6084-055-6;