knjizara.com
Bili i džinovska avantura

Džejmi Oliver (autor)

Bili i džinovska avantura
980 din
Stara cena: 1089 din
U korpu

Šta se kuva u Vopopadnoj šumi?
Bili živi sa mamom i tatom u malom selu u seoskoj oblasti zvanoj Mali Alverton, iznad kafane poznate kao Zeleni džin. Kafana se nalazi na vrhu brda, s pogledom na selo. Vikendima je u gostionici uvek gužva, a to je značilo slobodu za Bilija. Tada bi vreme obično provodio sa troje najboljih prijatelja na celom belom svetu: Anom, Endijem i Džimijem. Njih troje su oduvek bili nerazdvojni i sve su radili zajedno: trkali se na biciklima, zajedno izmišljali igre i uglavnom se zabavljali.
Bili i njegovi prijatelji znaju da je Vodopadna šuma koja se širila duž oboda sela, kilometrima, okružena visokim kamenim zidom, granica dokle se sme ići. Pričalo se da

su se tamo dešavale čudne stvari i da se niko u njihovom selu decenijama nije usudio da prođe mimo njegovih zidina…Ali kada otkriju tajni put unutra, Bili i njegovi najbolji prijatelji ne mogu da odole iskušenju za istraživanje! Ubrzo će otkriti da je šuma puna magije i da je naseljena svim vrstama neobičnih stvorenja, uključujuc´i čitavu zajednicu duhova kojima je potrebna pomoc´ dece!
Sa magičnim bitkama, davno izgubljenim mitskim gradom, fantastičnim letec´im mašinama, epskim gozbama i jednim DŽINOVSKIM spasavanjem, biće ovo avantura koju oni nikada nec´e zaboraviti! A ni čitaoci!
Bili je ovu priču ispričao svojim ćerkama, bliznakinjama, Alisi i Džesi, a Džejmi Oliver svoj disleksičnoj deci koju ohrabruje da budu uhvaćeni mrežom mašte, da se ne opterećuju oko ispravnosti reči, već da uživaju u svetu koji će otkriti čitanjem. Džejmi, i sam disleksičan, potpuno razume kako je to imati poteškoće u čitanju. Takođe podstiče maltretiranu decu da nasilnika pobede ljubaznošću.
U svetu u kome preovladava osveta, ovo je poruka dobrodošlice.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Propolis Books; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 328 str.; 978-86-82640-19-6;