knjizara.com
Blagoje Jovović : srpski heroj u vučjoj jazbini 2. deo

Marija Jovović (autor)

Blagoje Jovović : srpski heroj u vučjoj jazbini 2. deo
1251 din
Stara cena: 1390 din
U korpu

Blagoje Jovović ili Princip posle Principa
Svaki put kada se pominjao lik Blagoja Jovovića, istoričari i novinari ograđivali su se koristeći fraze kao što su „navodno“ ili je izvor bio prosto „pričali su mi ljudi“.
Lik i delo ovog srpskog heroja, godinama nisu bili isticani, a tek od nedavno o njemu se počelo javno govoriti. Nedostatak informacija bila je velika prepreka u postavljanju Blagoja Jovovića na zasluženo mesto među istorijske velikane.
Pojavom knjige Blagoje Jovović – srpski heroj u vučjoj jazbini koju je priredila njegova ćerka Marija Jovović, mnoge stvari postale su jasnije. Sada bez ikakvih ograda

i navodnika možemo reći: Blagoje Jovović jeste heroj, jeste osvetnik, jeste ličnost koja će svojom rukom doneti pravdu stotinama hiljda Srba ubijenih u logorima.
Dva metka ispaljena iz pištolja Blagoja Jovovića umiriće mnoge nemirne duhove mnogo godina nakon njihovih ubistava.
Blagoje Jovović je čovek koji je stao na put „balkanskom Hitleru“ – Anti Paveliću.
Godine 1957, dana 10. aprila, ovaj brat po hrabrosti Gavrila Principa promeniće tok istorije, u potpunoj tajnosti. Njegova ćutnja trajaće sve do 1998, kada će u svojoj ispovesti Amfilohiju Radoviću, a kasnije i u ispovesti celom svetu, otkriti svoju decenijama čuvanu tajnu – Ja sam ubio Antu Pavelića.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Genocid , Nezavisna država Hrvatska
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2024; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 536 str.; 978-86-515-2382-6;