knjizara.com
Evina majka

Silvija Fereri (autor)

Evina majka
1090 din
U korpu

Dok sedi u hodniku jedne beogradske klinike, u kojoj se iza zatvorenih vrata odvijaju pripreme za operaciju, majka se obrac´a svojoj c´erki. Eva je upravo napunila osamnaest godina i na ovaj trenutak cˇekala je celog zˇivota. Zˇeli da se podvrgne medicinskoj proceduri koja c´e joj omoguc´iti da postane ono sˇto je oduvek osec´ala da jeste – musˇkarac.
U dijalogu bez odgovora, koji lebdi između zamisˇljenog i stvarnog, majka pricˇa o njihovom dotadasˇnjem zˇivotu, tragajuc´i za sopstvenom gresˇkom koja ih je sve dovela tu gde jesu. Opisujuc´i putovan

je puno ljubavi i mrzˇnje, krivice, strahova, zˇelja i nade, ona se krec´e stazama prosˇlosti kao kroz nepoznatu zemlju. Njen glas je konkretan, dirljiv, zˇivopisan i govori o borbi u kojoj nema ni pobednika ni porazˇenih, u kojoj nema predaje, i u kojoj najcˇistiji oblik ljubavi mozˇe da postane dvolicˇan i surov.
Bolno iskrena priča o potrazi za razumevanjem i prihvatanjem, Evina majka je debitantski roman Silvije Fereri koji se 2018. godine našao u najužem izboru za nagradu Strega.

„Potresna priča, puna bola, ali i radosti, baš kao i život.”
Mikela Marcano, italijanska književnica

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dokaz; 2024; Broširani povez; latinica; 20 cm; 174 str.; 978-86-81518-19-9;