knjizara.com
Kruna mačeva

Robert Džordan (autor)

Kruna mačeva
1869 din
Stara cena: 2199 din
U korpu

Točak Vremena
– knjiga sedma –
Serijal prodat u preko 70.000.000 primeraka.
„Sedmi nastavak Džordanovog bestseler serijala nastavlja kolosalnu, fantastično složenu priču. Njegovo velikodušno pripovedenje ogromna je poslastica za sve ljubitelje Točka vremena.“
– Publishers Weekly

Točak vremena se okreće i Doba dolaze i prolaze, ostavljajući za sobom sećanja koja postaju legende. Legende blede u mitove, a mitovi su već davno zaboravljeni kada Doba koje ih je izrodilo ponovo nastupi. U Trećem dobu, Dobu Proročanstva, Svet i Vreme vise o koncu. Sve što beše, sve što će biti i sve što jeste još može da padne pod Senku.
Ninaeva, Elejna, Avijenda i

Met u Ebou Daru bore se svim silama da se dokopaju moćnog ter’angreala kako bi uticali na vremenske prilike i okončali neprirodnu vrućinu koju je Mračni izazvao.
U Salidaru Egvena al’Ver uz pomoć Sijuan Sanče i Gareta Brina prikuplja vojsku da bi napala uzurpatorku Amirlin Tron i ponovo ujedinila Belu kulu.
Perin je na putu za Geldan jer su podrška kraljice Alijandre Randu, kao i pronalazak Maseme, koji sa hordom sledbenika hara opustošenim Geldanom, poduhvati za koje je neophodna ta’verenska sreća.
U isto vreme, Beli plaštovi drže kraljicu Morgazu u zarobljeništvu, međutim, koliko dugo će moći da se opiru prodoru Seanšana u Amador?
Rand je rastrzan između podmuklih poteza Izgubljenih, pobune plemstva u Kairhijenu i ostalih poduhvata nakota Senke, a neke strašne i davno zaboravljene sile Mraka ponovo se bude u senkama Šadar Logota.
Da li se Rand dovoljno oporavio od neočekivanog napada starog neprijatelja? Da li će uspeti da savlada Samaela i postane kralj Ilijana? Da li je i zbog čega Kruna mačeva težak teret?
Kao što ralo zemlju mrvi, živote ljudi smrviće on i sve što beše zatreće plamen očiju njegovih. Ratne će trube dozivati na pragu njegovom, gavrani piruju od njegovog glasa, a on će se ovenčati krunom mačeva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2024; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 568 str.; 978-86-521-5333-6;