knjizara.com
Peščani sat

Garet Rubin (autor)

Peščani sat
1104 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

OVA PRIČA IMA DVA LICA.
DVE MISTERIJE.
DVA GLASA.
DVA GLAVNA JUNAKA.
DVA RAZLIČITA VREMENA.
MEĐUTIM…
ZAGONETKA JE SAMO JEDNA.

ENGLESKA, 1881.
Na sumornom ostrvu Rej, blizu obale Eseksa, mladi lekar idealista Simion Li pozvan je iz Londona kako bi lečio svog rođaka, paroha Olivera Hoza, koji je na samrti. Paroh Hoz, koji živi u jedinoj kući na ostrvu, veruje da ga truju, i da iza svega stoji njegova snaha Florens. Florens je proglašena ludom nakon što je, gnevna od ljubomore, ubila Oliverovog brata, pa je sada zatočena u neobičnoj staklenoj odaji u Oliverovoj biblioteci. Odgovor na p

itanje kako je tamo dospela možda se krije u crvenoj knjižici, koja pripoveda priču smeštenu u budućnost, o drugoj zemlji, Kaliforniji, o nekom drugom vremenu i o čoveku koji traga za istinom zakopanom u porodičnoj istoriji.

KALIFORNIJA, 1939.
Oliver Tuk, proslavljeni pisac i guvernerov sin, pronađen je mrtav u svojoj kuli za pisanje, nedaleko od porodične kuće. Policija smatra da je u pitanju samoubistvo, ali njegov prijatelj Ken Kurijan ne veruje da bi Oliver oduzeo sebi život. Istraga će ga odvesti do priče o misterioznoj otmici Oliverovog brata dok su bili deca, i nestanku njihove majke Florens. Da bi otkrio istinu, Ken mora da dešifruje tragove skrivene u Oliverovoj poslednjoj knjizi, koja pripoveda o drugoj zemlji, Engleskoj, o nekom drugom vremenu i o mladom lekaru Simionu Liju, koji leči svog bolesnog rođaka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 384 str.; 978-86-10-05359-3;