knjizara.com
Priča o jednoj ljubavi : Paolo i Frančeska

Mateo Strukul (autor)

Priča o jednoj ljubavi : Paolo i Frančeska
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Među veličanstvenim kulama i zamkovima srednjovekovne Italije, isprepletana intrigama i strastima, odvija se jedna od najvec´ih ljubavnih priča svih vremena, zabranjena i nemoguća.
Frančeska je prelepa c´erka Gvida I, gospodara Ravene, grada jedinstvenog u svetu po očaravajuc´im vizantijskim mozaicima. Tradicija plemićke porodice od nje zahteva da bude odana c´erka, pokorna i nevidljiva. Umesto toga, Frančeska želi avanture, strast, slobodu.
Međutim, uprkos svojoj želji da bude nezavisna, prinuđena je da se uda za Đovanija Malatestu, naslednika gospodara Riminija, nekadašnjeg neprijatelja Ravene, a sada moc´nog saveznika. Kada ga vidi, ne m

ože da veruje svojoj srec´i: njen verenik je naočit poput viteza iz priče i ona se na prvi pogled zaljubljuje u njega.Na banketu iznenada otkriva strašnu istinu: muškarac kojeg je upravo upoznala nije Đovani, vec´ njegov lepi mlađi brat Paolo, poslat da se u Đovanijevo ime oženi Frančeskom. Đovani je neustrašiv i plemenit vojnik, ali on ne razume Frančesku, njene strasti i njene potrebe. S druge strane, Paolo je poštuje i voli svim srcem, on je njena srodna duša, čovek koga bi izabrala da je mogla da bira.Njihova strast ponovo živi na stranicama ovog romana zajedno sa sjajem tadašnje Italije, sa njenim dvorovima i turnirima, spletkama i ratnim pohodima, poput freske besmrtne ljubavi u kojoj se preplic´u mit i istorija epohe koja ne prestaje da nas fascinira.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 272 str.; 978-86-10-05171-1;