knjizara.com
Terapija za uračunljive
kako filozofija može da vam promeni život

Lu Marinof (autor)

Terapija za uračunljive
1169 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

Možete kriviti druge za svoj nemir, ali vaša patnja je samo vaša. To je dobra vest: ako je vaša možete da je rešite.
Poznat po polemičkom odnosu sa tradicionalnim pristupom psihoterapiji, Lu Marinof ovog puta svoju filozofsku praksu pomera korak dalje. Praveći razliku između mentalne bolesti i povremene nelagode s kojom se svako suočava, Marinof smatra da se većina problema može ublažiti menjanjem navika i uverenja, i oslobađanjem od predrasuda. Stoga ova knjiga poziva na odbacivanje uloge žrtve i, umesto toga, na smeštanje ličnih problema u širi kontekst filozofske misli.
Knjiga je pode

ljena na četiri dela kroz koja autor najpre objašnjava svoj metod, zatim nudi brojne primere njegove učinkovitosti na osnovu svog terapeutskog iskustva i, na kraju, pomaže čitaocu da izgradi sopstveni filozofski sistem uz brojne priloge o velikim misliocima na čija se zapažanja oslanjao kroz knjigu. Terapija za uračunljive u fokusu ima univerzalna pitanja modernog čoveka, koja razrešava oslanjajući se na mudrosti filozofskih klasika.
Vodeći čitaoca kroz najfinija dela ljudskog uma, Lu Marinof pokazuje da se problemi u odnosima i zdravlju, kao i opšte nezadovoljstvo mogu rešiti osvešćivanjem nekih latentnih potencijala u čoveku. Rešavanje problema tada postaje uzbudljiva avantura.
Laura Haksli

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihoterapija
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Kontrast; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 436 str.; 978-86-6036-281-2;