knjizara.com
Utorci s Morijem

Mič Elbom (autor)

Utorci s Morijem
677 din
Stara cena: 880 din
U korpu

„U životu je navažnije naučiti kako da pružiš ljubav i da je prihvatiš.”
Možda su to bili deka ili baka, neki nastavnik, kolega. Neko stariji, strpljiv i mudar, ko vas je razumeo kad ste bili mladi i prodorni, ko vam je pomogao da sagledate svet kao dublje mesto, dao vam zdrav savet kako bi vam pomogao da nađete svoj put.
Za Miča Alboma, ta osoba bio je njegov profesor s koledža Mori Švarc.
Možda ste, kao Mič, izgubili vezu sa svojim mentorom dok ste išli svojim putem, te je i uvid izbledeo, a svet je izgledao hladnije. Zar ne biste vole

li ponovo da vidite tu sjajnu osobu, da joj postavite najveće pitanje koje vas još proganja, da čujete mudrosti koje su potrebne u vašem užurbanom sadašnjem životu, kao što ste ih slušali kad ste bili mlađi?
Mič Albom je dobio drugu priliku. Ponovo je pronašao Morija tokom poslednjih meseci profesorovog života. Znajući da umire, Mori se svakog utorka sastaje s Mičem u svojoj radnoj sobi, kao što su to radili na koledžu. Njihov ponovo uspostavljen odnos preobrazio se u poslednji „kurs”: lekcije iz života. „Istina je, Miče”, kaže Mori, „da ćeš kad naučiš kako da umreš, naučiti kako da živiš.”
Utorci s Morijem predstavljaju čarobnu hroniku njihovog zajedničkog vremena posredstvom koje Mič deli sa svetom Morijev poslednji dar.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2024; Broširani povez; latinica; 23 cm; 155 str.; 9788661522475;