knjizara.com
Vajanje skulpture psihijatra: kako je nastala i ostala to što jeste

Željko Leon (autor)

Vajanje skulpture psihijatra: kako je nastala i ostala to što jeste
1260 din
Stara cena: 1400 din
U korpu

Knjiga "Vajanje skulpture psihijatra" vodi čitatelje kroz lično putovanje autora u oblast psihijatrije tokom četiri decenije njegovog života i rada. Knjiga opisuje rane dane medicinskog, psihološkog i psihijatrijskog obrazovanja u Jugoslaviji i kako je odlazak u Sjedinjene Američke Države promenio profesionalni put autora.

U Sjedinjenim Američkim Državama, autor se morao prilagoditi novoj kulturi, jeziku i zdravstvenom sistemu. On deli svoja iskustva iskreno i otvoreno, ističući mnoštvo prilagodbi koje je usvojio u novom svetu. Ova iskustva i susreti oblikovali su profesionalni identitet autora.

Na k

raju svog profesionalnog puta, autor ocrtava živopisnu sliku svoje vizije - holističkog i integrisanog pristupa psihijatriji koji obuhvata biološke, psihološke, socijalne, kulturne i duhovne aspekte mentalnog zdravlja. Kao vajar koji pažljivo oblikuje svoje delo, autor je inspirisan kontinuiranim procesom učenja i razvoja, neprestano radeći ka idejama saosećajne i efikasne nege.

U predgovoru knjige, Živoslav Miloradovic ističe:
„Dr. Željko Leon, lekar specijalizovan za psihijatriju, poseduje bogato iskustvo u oblasti mentalnog zdravlja. Sa sertifikacijom i obimnim iskustvom, obavljao je različite pozicije, kao klinički profesor i praktikujući lekar. Profesionalna pozadina dr. Leona obuhvata različite okoline, uključujući privatnu praksu, bolnice i kliničke postavke. Njegove naučne aktivnosti uključuju prezentacije na različite teme mentalnog zdravlja i recenzirane publikacije. Trenutno radi u privatnoj klinici u Sedoni, Arizoni.“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihijatrija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Orion Art; 2024; Broširani povez; latinica; 24 cm; 238 str.; 978-86-6136-018-3;