knjizara.com
Boginje u svakoj ženi : nova psihologija žene

Džin Šinoda Bolen (autor)

Boginje u svakoj ženi : nova psihologija žene
1372 din
Stara cena: 1694 din
U korpu

Arhetipovi grčkih boginja kao put do lične istine
Svaka žena nosi boginju u sebi. U nekima živi hladna Atina, boginja mudrosti, u nekima senzualna i kreativna Afrodita, ili negujuća Demetra, boginja plodnosti i materinski arhetip. Što je žena kompleksnija, verovatnije je da je u njoj aktivno više boginja. Džin Šinoda Bolen, jungovska psihoanalitičarka, oživljava grčki panteon kao naše unutrašnje arhetipove i primenjuje snagu mita na naše živote. U ovoj knjizi ona predstavlja sedam arhetipskih boginja, ili tipova ličnosti, s kojima svaka žena može da se identifikuje. Kroz arhetipove koj

i oblikuju žensko postojanje autorka promišlja o unutrašnjim obrascima koji se kod svake žene razlikuju, a razumevanje njihovog delovanja i njihova međusobna povezanost jesu ključ za samospoznaju i potragu za integritetom. U zavisnosti od toga koja je boginja dominantnija, odnosno koji je obrazac aktivniji, jedna žena može biti posvec´enija karijeri, dok je druga ispunjenija kao supruga i majka – ono što jedne ispunjava, drugima nije od važnosti. Ovo delo uči žene šta da kultivišu, a šta da prevaziđu, kako da uz moć arhetipa boginje postanu istinske junakinje sopstvenih životnih priča.
Knjiga Boginje u svakoj ženi, svetski bestseler iz oblasti ženske psihologije, jednako je relevantna i danas kao pre četrdeset godina, kad je prvi put objavljena.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Žene
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Dereta; 2024; Broširani povez; latinica; 21 cm; 416 str.; 978-86-6457-548-5;