knjizara.com
Intervjui, izjave, odgovori na ankete, polemike

Dejan Medaković (autor)

Intervjui, izjave, odgovori na ankete, polemike
3960 din
Stara cena: 4400 din
U korpu

Dejan Medaković je u svima svojim odgovorima nastupao kao veoma brižan i častan srpski patriota i nacionalista u najboljem smislu te reči.
On je uviđao sve slabosti srpske politike i nije se ustezao da ih, njemu svojstvenim biranim rečima javno obznani. Nije se ustezao da kaže da Srbiju vode ljudi malih znanja koji se nisu našli na ključnim državnim i političkim položajima zahvaljujući svojim vrednostima, sposobnostima, obrazovanju i visokom stepenu inteligencije, po moralu, već po političkoj i ideološkoj pripadnosti.
Izbor novins

kih tekstova i članaka obavljen je pretežno na osnovu Bibliografije radova akademika Dejana Medakovića – u čast osamdeset godina života (Lidija Jelić, Beograd, Srpska akademija nauka i umetno-sti, 2002), potom pretragom baze podataka Biblioteke Matice srpske i korišćenjem lične arhive porodice Medaković. Deo intervjua dobili smo od samih autora, najviše od Miloša Jevtića kome posebno zahvaljujemo.
Koristili smo i građu iz dnevničkih zapisa Dejana Medakovića (Dani, sećanja 1–8) i na nekoliko mesta smo ostavili i deo dnevničkog rukopisa radi boljeg razumevanja konteksta.
Pri uređivanju smo se opredelili za hronološki redosled i za prikazivanje izvora kad god se mogla postići čitljivost originala.


Ostali naslovi iz oblasti: Istorija umetnosti

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2024; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 1072 str.; 978-86-515-2232-4;