knjizara.com
Kafe punog meseca

Mai Moćizuki (autor)

Kafe punog meseca
1320 din
U korpu

U Japanu su mačke simbol srec´e. Kao što legenda kaže, ako ste ljubazni prema njima, jednog dana c´e vam vratiti uslugu. Možda će vas pozvati u misteriozni kafic´ pod blistavim mesecom (ovaj put u Kjotu). Ovaj kafic´ je poseban. Nema preciznu lokaciju, nema radno vreme, i naizgled se pojavljuje nasumično, kad i gde treba, kako bi pomogao mladim ljudima u ključnim trenucima njihovih života. Kafić inače vode mačke koje govore.
Dok mušterije u kafic´u punog meseca jedu kolače, piju kafu, čajeve i ostale čudne, ali veoma ukusne napitke, mačke im čitaju horoskop, objašnjavaju značenje natalne karte i nude utehu i pomoć onima koji se osećaju izgubljeno. Uostalom, postoji razlog

zašto se Kafe punog meseca pojavio baš na putu svakom od njih…
Nacionalni bestseler, šarmantni i magični roman koji nas podsec´a da nikada nije kasno da pratimo našu srećnu zvezdu i sudbinu.„Moćizuki nas zaslepljuje u svom lepo napravljenom debiju u savremenoj fantaziji… Priče svih pet likova se suptilno, ali pametno ukrštaju, ukazujuc´i na čin ljubaznosti u njihovoj prošlosti koji im se mistično odražava u sadašnjosti. Jednako slatki i zadovoljavajuc´i kao i ukusni deserti koji se služe u istoimenom kafic´u, ova nežna fantazija se ne sme propustiti.” (Publišers Vikli).

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Japanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Tanesi; 2024; Broširani povez; latinica; 20 cm; 186 str.; 978-86-6170-030-9;