knjizara.com
Slatka pasta od pasulja

Durijan Sukegava (autor)

Slatka pasta od pasulja
849 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Moderna bajka o prijateljstvu, slobodi i usamljenosti, koja slavi život i podseća nas na to da srec´u možemo da pronađemo i u malim stvarima. Dirljiva, poetična, senzualna: prava poslastica.
Sentaro je usamljeni sredovečni čovek iz senke, čiji je san da postane pisac sada tek daleka uspomena. Poslastičar bez zvanja, primoran je da radi u maloj prodavnici slatkiša u predgrađu Tokija kako bi otplatio dug ugovoren sa vlasnikom. Od jutra do večeri priprema dorajakije, tipične japanske slatkiše punjene slatkom pastom od pasulja, i služi ih skromnoj ali lojalnoj klijenteli. Nesrec´ni Senta

ro radi samo koliko mora: čim može, spušta roletne i utapa tugu u sakeu, brojec´i dane koji ga dele od trenutka kada c´e otplatiti dug i ponovo steći slobodu.
Dok se odjednom sve ne promeni: ispod drveta trešnje pred radnjom pojavljuje se Tokue, starica sede kose i kvrgavih, deformisanih ruku, i nudi se da radi kao pomoc´nica, za smešnu platu. U početku neodlučan, Sentaro najzad popušta nakon što proba njenu fantastičnu pastu od pasulja.
Ali koji je tajni recept gospođe Tokue? Sa strpljenjem i mnogo ljubavi, stara dama uči Sentara sporim i pedantnim koracima kroz koje se izvodi magija, a slatkiši postaju izgovor za njihova unutrašnja putovanja, pomoću kojih uspostavljaju duboku vezu i otkrivaju tajne i neizlečive rane.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Japanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2024; Broširani povez; latinica; 20 cm; 256 str.; 978-86-10-05274-9;