knjizara.com
Ni koraka nazad

Dušan Krstić (autor)

Ni koraka nazad
701 din
Stara cena: 825 din
U korpu

Pred nama je knjiga koja sadrži tri neverovatne životne priče i romansirane biografije heroja koji su široj javnosti gotovo i nepoznati. U pitanju su Ignjat Kirhner, Petar Marinović i Strahinja Ban Nušić.
Od odvažnog oficira koji se borio protiv austrougarskih snaga tokom hrabre odbrane Beograda 1915. godine, preko smelih podviga pilota koji je poleteo u nebo sa francuskom avijacijom, do prkosnog stava sina poznatog dramaturga, koji se hrabro borio u Đačkom bataljonu 1.300 kaplara, svako poglavlje se odvija filmskim intenzitetom, prenoseći čitaoce u srž radnje.
Prateći s

udbine ovih vojnika upoznajemo ih kao „vitezove bez mane i straha”, koji se po hrabrosti i vrlinama mogu porediti sa junacima iz naših epskih pesama. Svojom hrabrošću i odlučnošću, iskovali su put prkosa i pobede, oličavajući samu suštinu ponosa i časti koji krasi naš narod.
Kroz pedantno istraživanje i uzbudljivo pripovedanje, ova knjiga oživljava izuzetna dela trojice vojnika, preplićući njihova individualna putovanja u tapiseriju hrabrosti, patriotizma, drugarstva i požrtvovanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Prvi svetski rat
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Ključ izdavaštvo; 2024; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 138 str.; 978-86-82198-19-2;