knjizara.com
Pokojnik pokajnik

Marko D. Marković (autor)

Pokojnik pokajnik
880 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Pred nama je još jedan izuzetan roman u duhu ruskih klasika, kao lični pečat autora Marka D. Markovića.Dramska priča smeštena u velelepni Petrograd s početka 19. veka, vodi nas kroz različite ljudske sudbine, čistotu i užas unutrašnjeg bića čoveka, večitu borbu dobra i zla. Precizni i slikoviti opisi karaktera i događaja vode nas do najdubljih mračnih strana pojedinca i podstiču na razmišljanje o krivici, pokajanju, moralnom postanju, ljubavi i praštanju. Podsećaju nas da bez vremena nema ni osvešćenja i da bez nje, ljudska slabost može biti pogubna po čoveka, njegovo okruženje i čitavo društvo.

Po stilu pisanja,

najsličniji neprevaziđenom Dostojevskom sa kojim ga porede kako čitaoci, tako i kritičari, autor nas do samog kraja drži u neizvesnosti o ishodu događaja, o čemu govori sam naziv i intrigan naslov romana.

Marija Tobdžić

Tematski i stilski ovo delo neodoljivo podseća na F.M. Dostojevskog, ali to ne znači da autor pokušava da oponaša ruskog genija i velikana svetske književnosti. Naprotiv, autor je vrlo autentičan, samosvojan. U ovom delu nailazimo na košnicu upečatljivih likova.

Autor nas na veoma živ i dramatičan način suočava sa mrakom unutrašnjeg čoveka (jedna od poveznica sa Dostojevskim) i kroz zanimljive i vešte zaokrete i neočekivanosti vodi nas na glavno poprište života gde mač dobra ukršta sa oštrom sabljom zla.

Žarko Čigoja

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čigoja; 2024; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 259 str.; 978-86-531-1013-0;