knjizara.com
Poruka skrivena među laticama: australijsko-srpsko izdanje
Govor cveća u Australiji

Dubravka Savić, Zorica Marinković (autor)

Poruka skrivena među laticama: australijsko-srpsko izdanje
1540 din
U korpu

Knjiga „Govor cveća u Australiji – Poruka skrivena među laticama“ predstavlja englesko-srpsko izdanje iz edicije Florografija sveta. Knjiga sadrži 101 cvet, obogaćen simbolikom i citatima iz književnosti koji ilustruju temu svakog cveta.

U ovom literarnom delu, istražujemo važnu ulogu australijske poezije u formiranju australijske književnosti i kako je koncept grma postao kultni deo te književnosti. Knjiga nam pruža uzbudljiv ugao gledanja na australijsku istoriju i kulturu kroz simboličko značenje domaćeg cveća, koje je istraženo stihovima, citatima i izrekama.

Kroz ovo delo

, istražujemo kako poezija spakovana u cvet može preneti poruke ljubavi, nade i volje za bračnim blaženstvom. Slanje raznovrsnih cvetova sa neobičnim imenima kao što su kozja brada, pasja ruža, sunčana orhideja i drugi, omogućava da se iskažu različite emocije i poruke.

Pozivamo vas da istražite ovu knjigu i otkrijete svet simboličke poruke skrivene među laticama, i da se upustite u putovanje kroz bogatstvo cvetnih običaja Australije kroz ovo neverovatno literarno delo.


Ostali naslovi iz oblasti: Književnost i filologija

Izdavač: 4SE; 2022; Tvrd povez; ćirilica; 18 cm; 299 str.; 978-86-81032-30-5;