knjizara.com
Upravljanje odnosima s javnošću

Ljubiša Lukić, Rajko Bujković (autor)

Upravljanje odnosima s javnošću
1782 din
Stara cena: 1980 din
U korpu

Veliki je broj radova, stranih, ali i domaćih autora, na temu odnosa s javnošću. Takođe, danas ne manjka ni udžbenička literatura iz oblasti odnosa s javnošću na srpskom jeziku, kako prevoda najeminentnijih stranih, tako i autora iz Srbije (pomenimo samo radove Galjine Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, koja se nedavno oglasila na temu uticaja veštačke inteligencije na odnose s javnošću).
Značajan pomak u pristupu obeležila je pojava čuvenog dela Ala i Laure Ris (Ries): The Fall of Advertising and the Rise of PR, koji su istakli ključnu karakteristiku odnosa s javnošću, zapravo ključnu razliku u odnosu na oglašavanje a to je kredibilitet. U međuvremenu belež

imo i jačanje interesa za kreiranje događaja, koji su doživljavali transformaciju u pravcu kreiranja virtuelnih i hibridnih događaja. Utisak je da je funkcija odnosa sa javnošću ostala veoma važna za savremene aktere na tržištu, ali i u javnim poslovima. U tom okviru, javljaju se odnosi s javnošću kao specifična produkcija proizvodnja vesti iz kompanija. Svakako, specifična delatnost kao što su odnosi s javnošću (neki autori bi rekli: odnosi sa javnostima, ukazujući na činjencu da svaki segment javnosti zaslužuje posebno obraćanja, kako po suštini poruka, tako i po upotrebi odgovarajućih medija) izaziva i pokreće pitanja o moralnom aspektu poruka, njihovoj verodostojnosti, istinitosti.
Siniša Zarić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Reklame , PR
Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: HERAedu; 2024; Broširani povez; latinica; 24 cm; 269 str.; 978-86-7956-212-8;